لنفادنوپاتی چیست؟

به گزارش مجله سرگرمی، لنفادنوپاتی از شایعترین علل بیماری تورم غدد لنفاوی است، غدد لنفاوی بیشتر در اثر عفونت باکتریایی یا ویروسی بوجود می آید که فرد بیشتر متوجه غددی همانند غدد ناحیه گردن، زیر بغل یا کشاله ران که به سطح پوست نزدیک تر است، می گردد. این غدد لنفاوی که بیشتر بر اثر عفونت بوجود می آید موضعی است و با از بین رفتن آن این تورم فروکش می نماید.

لنفادنوپاتی چیست؟

به گزارش خبرنگاران، بوجود آمدن تعداد زیادی از این غدد ممکن است نتیجه بیماری های ناشی از سرطان، سرطان پستان، لنفوما یا لوسمی باشد.

عفونت با HIV و یا باکتری سل هم می تواند لنفادنوپاتی دائم ایجاد کند. در صورت مشاهده این علائم باید با پزشک مشورت کرد.

هر آنچه باید درباره لنفادنوپاتی بدانید

لنفادنوپاتی به معنای بیماری موجود در غده لنفاوی است و به بیماری های غدد لنفاوی اشاره دارد. عوامل مختلفی غدد لنفاوی را به 3 حالت حاد، تحت حاد یا مزمن درگیر می نمایند از جمله علل بروز لنفادنوپاتی های گردنی باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها، تک یاخته ها، تومورها و در برخی موارد علت بروز آن ناشناخته باقی می ماند.

مشاهده توده گردنی به اسم تنها نشانه بیماری یا یکی از علائم این بیماری به وسیله پزشک مورد آنالیز قرار می گیرد.

روش ارزیابی ماهیت این توده یا توده ها و اقدامات مورد احتیاج بستگی به برخی عوامل بستگی دارد که به وسیله پزشک تشخیص داده می شود.

در برخی شرایط توده های موجود در گردن بدخیم هستند که نحوه تشخیص، درمان و جراحی آن زمینه آنالیز علت های بروز آن را فراهم نموده است.

ناحیه گردن به ویژه غدد لنفاوی باید با دقت و توجه بیشتری به وسیله پزشک مورد معاینه قرار گیرد زیرا در برخی افراد لنفادنوپاتی بدون نشانه ظاهر می شود، بنابراین در این موارد تشخیص به هنگام باعث آغاز فرایند درمانی در مراحل اولیه می شود.

لنفادنوپاتی یا تورم غدد لنفاوی یکی از شایع ترین علائم برخی بیماری های محسوب می شود که در آن یک یا چند غده به طور همزمان درگیر می شوند.

غدد لنفاوی به طور معمول در پاسخ به عفونت باکتریایی یا ویروسی ورم می نمایند.

در صورت ورم غدد لنفاوی موجود در ناحیه گردن، زیر بغل یا کشاله ران فرد به احتمال زیاد زودتر متوجه وجود آنها می شود زیرا در این نواحی غدد به سطح پوست نزدیک تر است.

علت اصلی ورم یک یا چند غده اغلب به عفونت باکتریایی موضعی برمی شود به اسم مثال، ورم غدد لنفی گردن اغلب به علت عفونت گلو ایجاد می شود، بنابراین در این شرایط با از بین رفتن عفونت ورم هم رفع می شود.

ورم غدد لنفی ناشی از عفونت به طور معمول با درد همراه است. نکته حائز اهمیت این است که ورم تعداد زیاد یا همه غدد لنفاوی می تواند نشانه ابتلا به انواع سرطان از جمله پستان، لنفوما یا لوسمی باشد.

عفونت اچ آی وی یا باکتری سل هم می تواند باعث بروز لنفادنوپاتی شود، بنابراین در صورت مشاهده علائم لنفادنوپاتی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

گره لنفاوی عظیم شده که در برخی شرایط غدد لنفاوی متورم نامیده می شود علت بروز آن می تواند به عواملی مانند سن، جنس، ژنتیک و سبک زندگی مرتبط باشد.

تورم غدد لنفاوی یک علامت شایع می باشد. یک عقده لنفاوی منفرد، گروهی از غدد لنفاوی و یا تمام غدد لنفاوی ممکن است تحت تآثیر قرار گیرند. غدد لنفاوی در پاسخ به عفونت با ویروس و باکتری متورم می شوند.

ممکن است غدد لنفاوی عظیم شده در کشاله ران، گردن، یا بازوها به علت نزدیکی به پوست توجه شما را به خود جلب نمایند.

گره لنفاوی عظیم شده که گاهی غدد لنفاوی متورم نامیده می شود و علت عظیمی آن نتیجه پاسخ به عفونت است.

سن، جنس، ژنتیک و نحوه زندگی: خطرها بستگی به علت بیماری دارند.

تورم غدد لنفاوی یک علامت شایع می باشد. یک عقده لنفاوی منفرد، گروهی از غدد لنفاوی و یا تمام غدد لنفاوی ممکن است تحت تآثیر قرار گیرند.

غدد لنفاوی در پاسخ به عفونت با ویروس و باکتری متورم می شوند. ممکن است غدد لنفاوی عظیم شده در کشاله ران، گردن، یا بازوها به علت نزدیکی به پوست توجه شما را به خود جلب نمایند.

تورم یک غده منفرد یا گروهی از غدد لنفاوی اغلب ناشی از عفونت باکتریال موضعی است. به اسم مثال تورم غدد لنفاوی گردن ناشی از عفونت گلو است.

در بیشتر موارد لنفادنوپاتی ناشی از عفونت است و با از بین رفتن عفونت، تورم غدد لنفاوی هم رفع می شود. غدد لنفاوی متورم که تورم آنها ناشی از عفونت است معمولآ دردناک هستند.

تورم مداوم یکی یا همه گره های لنفاوی ممکن است ناشی از برخی انواع سرطان پستان، لنفوم ها یا سرطان خون باشند.

غدد لنفاوی ناشی از سرطان دردناک نیستند. در بریتانیا عفونت های طولانی مدت مثل سل و ایدز HIV ناشایع لنفادنوپاتی مداوم می باشند. اگر دارای تورمی هستید که به طور مداوم وجود دارد و یا در صورتی که علایم همراه، شما را نگران نموده است باید به پزشک خود مراجعه کنید.

لنفادنوپاتی در بچه ها

اغلب در معاینه های دوره ای به وسیله متخصص اطفال معاینه غدد لنفاوی مورد توجه قرار می گیرد، اما والدین هم باید نسبت به هر گونه تغییر در غدد لنفاوی هوشیار باشند و در صورت ورم یک یا چند غده لنفاوی بلافاصله به چزشک مراجعه نمایند.

پزشک ضمن معاینه فیزیکی کودک درباره سابقه خانوادگی، علائم سوال می پرسد که جواب صحیح به این سوالات در تشخیص زودهنگام به پزشک یاری می نماید، بعلاوه علائم و نشانه های دیگر مانند ارگانومگالی، ضایعات پوستی مخاطی، تب یا احتمال بروز آن، کاهش وزن و تعریق باید مورد توجه قرار گیرند.

علت بروز لنفادنوپاتی در بچه ها از عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی تا تشخیص جدی سرطان بدخیم متغیر باشد، بنابراین تشخیص و پیش گرفتن فرایند درمان در زمان طلایی اهمیت دارد.

لنفادنوپاتی خوش خیم یا بدخیم

در اغلب مواقع عفونت ها، التهاب و اتوایمیون باعث بروز لنفادنوپاتی می شوند. در برخی افراد پزشک انجام بیوپسی را تجویز می نماید که علائم برترین روش برای انتخاب بیوپسی در کدام ناحیه یک لنفادنوپاتی سطحی یا محیطی است.

در فرد دارای علائم بیماری بیوپسی زودهنگام برای تشخیص و آغاز فرایند درمانی مناسب اهمیت دارد. البته در اغلب افراد بدن علائم بیوپسی در مراحل اولیه انجام نمی شود و لنفادنوپاتی محیطی قابل لمس بیوپسی می شود، اما هنگام وجود لنفادنوپاتی داخل شکم یا پاراآئورت مبه وسیله با تصویر برداری مانند سی تی اسکن یا ام آر آی قابل تشخیص است که می توانند غده های لنفاوی کمتر از 1سانتیمتر را نشان دهد. در این شرایط نقش رادیولوژیست برای یاری به تشخیص پزشک یا جراح نقش مهمی را ایفا می نماید.

علائم لنفادنوپاتی

گره های لنفاوی در بدن به راحتی قابل لمس و تشخیص نیستند. این گره ها زمانی که در اثر عفونت متورم شوند یا نسبت به آن واکنش نشان دهند قابل لمس هستند. اغلب این گره های ورم نموده اطراف ناحیه گردن و زیر بغل قابل مشاهده و لمس هستند البته که در نواحی مختلف هم می تواند مشاهده شود.

علاوه بر متورم شدن غده یا غدد لنفاوی ممکن است بر اثر لمس مواردی مانند حساسیت، درد و گرما هم احساس شود. بسته به علت بروز لنفادنوپاتی فرد بیمار علائم مختلفی را تجربه می نماید به اسم مثال، اگر گره های لنفاوی در اثر واکنش به عفونت های دستگاه تنفسی متورم شده باشند علائمی مانند آبریزیش بینی، ورم گلو یا تب ظاهر می شوند.

دلایل بروز لنفادنوپاتی

وجود لنفادنوپاتی یعنی بدن در حال مبارزه سخت با عفونت ها برای محافظت از فرد است. مایع لنفی سرشار از گلبول های سفید است در گره های لنفاوی به منظور به دام انداختن باکتری ها، ویروس ها و سایر پاتوژن های خطرناک در بدن ایجاد می شود که به جلوگیری از پخش عفونت در نواحی یگر بدن یاری می نماید.

لنفادنوپاتی در برخی موارد بر اثر بیماری های خودایمنی مانند لوپوس ایجاد می شود. در بیماری خودایمنی سیستم ایمنی بدن به اشتباه به یکی از اندام های بدن حمله می نماید. علاوه بر این، بچه ها هم ممکن است در نخستین مواجهه با عوامل عفونت زا برخی مواقع دچار تورم گره های لنفاوی شوند. برخی از عفونت های ویروسی یا باکتریایی رایج که باعث بروز لنفادنوپاتی می شوند عبارتند از:

عفونت گوش

عفونت دندان و لثه

عفونت گلو

عفونت پوستی بر اثر زخم

مونو نوکلئوز عفونی

ویروس اچ آی وی یا ایدز

دلایل دیگر تورم واکنشی گره های لنفاوی عبارتند از:

عفونت های ویروسی مقاربتی

توکسوپلاسموز

لوپوس

واکنش به برخی از داروهای ضدتشنج و پیشگیری از مالاریا

سرخک

منبع: دکتر سلام

andishemag.ir: مجله اندیشه | مجله خبری و تحلیل اندیشه، گردشگری، ورزشی و فناوری

bizbing.ir: مجله بیزبینگ: مجله موفقیت در کارآفرینی و کسب و کار

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 152900

به "لنفادنوپاتی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لنفادنوپاتی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید