طرز تهیه و خواص سرکه بالزامیک

به گزارش وبلاگ اریکه، سرکه بالسامیک (بالزامیکو) یک چاشنی با منشأ ایتالیایی است. این نوع سرکه معطر و دارای طعم شیرین می باشد. در ادامه با خواص و طرز تهیه آن آشنا خواهید شد.

طرز تهیه و خواص سرکه بالزامیک سرکه بالزامیک از احیا شدن آب نوع خاصی از انگور شیرین و سفید که جوشیده شده و کاملاً پخته شده است، تهیه می شود و فرآیند تهیه و آماده سازی آن، با بقیه انواع سرکه تا حدی فرق دارد. البته در فراوری این نوع سرکه می توان از مجموعه ای از میوه ها مانند سیب، گیلاس، گلابی و زردآلو هم استفاده نمود. این سرکه یکی از محصولات غذایی کشور ایتالیا بوده و قدمت آن به دوران رم باستان باز می شود، اما امروزه در تمام کشورها عرضه شده و چند کشور دیگر نیز آن را فراوری می نمایند. البته در کشور ما سرکه بالزامیک صندلی چندانی نداشته و بیشتر مردم تمایل به استفاده از سرکه انگور، سرکه سیب و سرکه خرما دارند، با این وجود در سالهای اخیر، این نوع سرکه وارد برنامه غذایی خانواده ها شده است، برای دانستن و آشنایی بیشتر با خواص سرکه بالزامیک، طرز تهیه آن و تفاوت آن با سایر سرکه ها تا سرانجام با ما همراه باشید.

سرکه بالزامیکبالزام در لغت به معنای رزین هایی با ساختار حلقوی است که دارای مقادیر قابل توجهی از چند نوع از اسیدها مانند اسید بنزوییک هستند. رایحه سرکه بالزامیک ترش و شیرین و شبیه بوی رزین ها تند است . این سرکه رنگ قهوه ای تیره و مزه ای قوی دارد و از انگور سفید به دست می آید، اما امروزه برای فراوری آن از میوه هایی دیگری هم استفاده می شود. سرکه اصل بالزامیک حداقل به 15 تا 20 سال استراحت احتیاج دارد تا بتواند مورد استفاده قرار بگیرد و این همان ملاک تمایز این سرکه با سایر سرکه هاست.

خواص سرکه بالزامیکبرخی از مهمترین خواص درمانی سرکه بالزامیک شامل موارد زیر می شود:

از خواص سرکه بالزامیک یاری به تنظیم ترشح انسولین و کنترل قند خون است. از این رو مصرف آن برای بیماران دیابتی مفید می باشد.

در طب سنتی از خواص سرکه بالزامیک به منظور درمان عفونت های ویروسی، باکتریایی و ضدعفونی نمودن زخم ها استفاده می شود.

همه انواع سرکه از جمله سرکه بالزامیک به سبب خاصیت چربی سوزی، به کاهش چربی خون یاری نموده، مصرف آن برای بیماران مبتلا به چربی خون بالا مفید بوده و خطر بروزسکته های قلبی و مغزی را کاهش می دهد.

از دیگر خواص سرکه بالزامیک یاری به هضم و جذب بهتر مواد غذایی در معده است. استفاده از این سرکه به اسیدی تر شدن محیط معده یاری نموده و در نتیجه فرآیند هضم و جذب بسیاری از مواد مغذی بهبود می یابد. بعلاوه مصرف سرکه بالزامیک باعث کاهش اشتها و القا فرایند سیری شده، برای کاهش وزن و لاغری موثر است.

ماده اصلی تشکیل دهنده سرکه بالزامیک انگور بوده، بنابراین بسیاری از خواص انگور و خواص سرکه انگور را در خود داشته، خاصیت ضد سرطان و تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر عفونت و بیماری ها از ویژگی های مصرف سرکه بالزامیک است.

سرکه دارای خاصیت ضد قارچ بوده، برای درمان عفونت دستگاه تناسلی و مجاری ادرار زنان مفید است.

ارزش غذایی سرکه بالزامیککلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی و منگنز مواد معدنی موجود در این سرکه هستند. جالب است بدانید بر خلاف سایر سرکه ها، سرکه بالزامیک مقدار بالایی شکر دارد، در نتیجه باکتری های مولد این سرکه با سایر گونه های فراوری نماینده سرکه تفاوت دارند.

جدول ارزش غذایی سرکه بالزامیک

طرز تهیه سرکه بالزامیکسرکه بالزامیک سنتی را طی یک فرایند چندین ساله (گاهی تا 12-15 سال) فراوری مینمایند .ابتدا آب انگور را گرفته و آن را با دمای تقریبی 80 درجه به مدت 36 الی 40 ساعت حرارت می دهند .در طی این فرایند حجم آن کاهش یافته و مقدار قند به 28 الی 32 درصد میرسد. از هر 100 کیلو آب انگور تنها 60 کیلو از آن باقی می ماند. بعد از این مراحل آب میوه حرارت دیده را به تانکرهای مخصوص منتقل نموده و بعد از آن به مدت چند سال درون بشکه های عمدتا چوبی نگهداری می نمایند. سرکه بالزامیک را میتوان در خانه نیز تهیه و آماده نمود.

مضرات سرکه بالزامیک (موارد احتیاطی و منع مصرف)زیاده روی در مصرف همه انواع سرکه از جمله سرکه بالزامیک به علت دارا بودن اسیدیته بالا، میتواند منجر به بروز زخم معده، زخم مری و ... شود.

افراط در مصرف سرکه بالزامیک موجب اسیدی شدن خون شده و می تواند تبعاتی نظیر کاهش عملکرد قلب و پوکی استخوان را در برداشته باشد.

به طور کلی مصرف سرکه به افراد ضعیف و لاغر، سالمندان و کسانی که مبتلا به زخم دستگاه گوارش هستند، توصیه نمی شود.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "طرز تهیه و خواص سرکه بالزامیک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه و خواص سرکه بالزامیک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید