طبع، خواص، مضرات و مُصلح خیار در ویکی خبرنگاران

به گزارش مجله سرگرمی، خیار به دلیل فیبر سرشار و کالری کم به کاهش اشتهای شما یاری می نماید و کم آبی بدن را نیز رفع می نماید.

طبع، خواص، مضرات و مُصلح خیار در ویکی خبرنگاران

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری خبرنگاران، همه ما می دانیم که یک بدن هیدراته، بدنی سالم می باشد. اگر می خواهید بدنی هیدراته (آب کافی) داشته باشید، خوردن خیار بهترین گزینه برای انتخاب کردن می باشد.

امام رضا علیه السلام می فرمایند: کسی که بخواهد از زکام در هنگام زمستان جلوگیری کند روزی سه لقمه عسل بخورد و از بوییدن گل نرگس کوتاهی نکند و سیاه دانه نیز چنین است و اگر کسی از زکام در هنگام تابستان بترسد هر روز باید خیار تازه بخورد و از نشستن در آفتاب خودداری کند.

خواص و مضرات خیار

  • مصرف روزانه خیار می تواند یک مسهل موثر محسوب گردد.
  • خیار، دارای فلاونوئیدی به نام فیستین است که عصبی-حفاظتی است و با به تاخیر انداختن آغاز آلزایمر، توانایی های شناختی را افزایش می دهد.
  • چون خیار از آب تشکیل شده است، اگر به طور منظم خیار را با پوست بخورید، سموم از بدن دفع می گردد.
  • مقدار کالری خیار، بسیار پایین است، اما محتوای فیبر آن به حجم روده افزوده و مسائلی مانند یبوست را کاهش می دهد.
  • همچنین از سلولیت پیشگیری می کند.
  • خیار، به درمان مسائل سیستم دفع ادرار یاری می کند.
  • مسائل گوارشی مانند سوزش معده، اسیدیته، ورم معده و زخم معده را می توان با مصرف خیار درمان کرد.
  • خیار حاوی ترکیباتی به نام استرول ها می باشد که به کاهش کلسترول بد در بدن یاری می کند.
  • خیار، با بوی بد دهان نیز مبارزه می کند.
  • خیار، دارای لیگنان ها است که خطر پیشرفت سرطان های سینه، رحم و پروستات را کاهش می دهند.
  • برای داشتن ناخن های محکم و براق خیار بخورید.
  • خیار، درمانی طبیعی برای ازبین بردن کرم کدو در روده است. خیار، حاوی آنزیم ارپسین است که به کشتن کرم کدو شناخته می گردد.
  • دانه های خیار، به کاهش وزن یاری کرده و از سوء هاضمه جلوگیری می نمایند زیرا دانه ها و پالپ خیار، کالری پایین و آب فراوان دارند و سرشار از ویتامین ها و فیبر است.
  • خیار، سطح فشار خون بدن را در سطح مناسب، تنظیم می کند.
  • خیار موجب کاهش سیاهی دور چشم می گردد.
  • ویتامین C یافت شده در دانه های خیار، مانند آنتی اکسیدان عمل کرده و سیستم ایمنی را نیز تقویت می نمایند.
  • خیار برای درمان دیابت نیز مفید است. آب خیار، دارای هورمون هایی است که پانکراس برای فراوری انسولین به آنها نیازدارد.
  • دانه های خیار منبع پتاسیم و ویتامین E هستند که به کاهش چین و چروک، خطوط ریز، لکه ها و سایر علائم پیری یاری می نمایند.
  • آب خیار، می تواند بیماری های لثه مانند پیوره و ضعف لثه را درمان کند.
  • خیار، باعث حفظ سلامت دندان ها و لثه می گردد.
  • کسانی که پوست چرب دارند خیار را در آب پخته صاف کرده پوست را تمیز نمایند.
  • خیار می تواند برای درمان خماری و سردرد مربوط به آن نیز به کاررود.
  • خیار برای رشد جنین مناسب است،
  • و همچنین ویتامین ب باعث بهتر شدن حالت روحی مادر می گردد.
  • قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت برطرف گرفتگی، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است.
  • برای درمان آفتاب سوختگی ضماد خیار روی پوست بگذارید.
  • برای از بین بردن زیادی صفرا و اسید خون از خیارهایی که تخم زرد دارند (کاملاً رسیده اند) بدون نمک بهره ببرید.
  • آشامیدن آب خیار جهت برطرف بیشتر تب های شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب معده، برطرف تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان سودمند است.
  • کسانی که اسهال هستند از خوردن خیار خودداری نمایند.
  • بهتر است بچه ها کم سال کمتر خیار بخورند.
  • خوردن خیار با پوست، مخصوصاً اگر تر و تازه نباشد، دیر هضم بوده و باد معده و قولنج ایجاد می کند.
  • برای معده های ضعیف و سوءهاضمه ضرر دارد و جهت دفع ضرر باید با عسل یا مویز یا رازیانه خورد.
  • اگر خیار خیلی رسیده و زرد شده باشد خوردن آن فراوری دل درد می کند همچنین کسانی که طبع صفراوی و دموی دارند این خیار به آن ها نمی سازد و باعث تحریک دل درد می گردد.
  • کسانی که ضعف دید دارند و یا رماتیسم و یا زخم روده و اثنی عشر، ورم کلیه، سنگ کلیه، کمر درد از خوردن خیارشور خودداری نمایند.
  • یکی از مضرات خیار این است که باعث عدم جذب ویتامین ث در بدن می گردد اخلاط را زیاد می کند.
  • کسانی که کولیت دارند از خوردن خیار خودداری نمایند.
  • خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می گردد.

طبع خیار چیست؟

خیار در طب سنتی دارای مزاج در درجه دوم سرد است.

پیامبر (ص) و هم از امام صادق (ع) نقل شده توصیه شده است که ته خیار هم با خیار مصرف گردد.

که دلیل آن شاید این است که طعم تلخ، مزاج گرم دارد و خود خیار هم مزاج سرد دارد که این عمل باعث تعدیل طبع آن می گردد.

مصلح خیار چیست؟

افراد با مزاج سرد باید در مصرف خیار احتیاط نمایند. مصلح آن عسل یا خرما و یا ادویه جاتی مثل سیاه دانه و زنیان و یا نعناع است.

andishemag.ir: مجله اندیشه | مجله خبری و تحلیل اندیشه، گردشگری، ورزشی و فناوری

bizbing.ir: مجله بیزبینگ: مجله موفقیت در کارآفرینی و کسب و کار

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 110732

به "طبع، خواص، مضرات و مُصلح خیار در ویکی خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طبع، خواص، مضرات و مُصلح خیار در ویکی خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید